Opskrifter på kryddersnaps - Uldjydernes Bjesklaug

Gå til indhold

Hoved menu:

Opskrifter fra medlemmer

På denne side vises opskrifter fra medlemmer, som ikke findes i de gængse kryddersnapsebøger eller på de kendte hjemmesider med opskrifter.

Bedstes vinterven

1 spsk. honning
½ dl. kogende vand
130 g. rønnebær
130 g. solbær
8 hele nelliker
¼ stang hel kanel
¼ stang vanilje
1 fl. Brøndum snaps

Honningen opløses i kogende vand og hældes over bærrene. Kom krydderierne ved og hæld snapsen på. Lad det trække i 6 uger.
Modtaget fra: Vita Kiilerich

Forkølelsesdram

3 spsk. røllikeblomsterr
3 spsk. pebermynteblade
3 spsk. hyldeblomster
35 cl. snaps/vodka

De friske urter hældes på glas, hvor de dækkes godt og vel med snaps/vodka. Efter ca. 1 uge filtreres det gennem et kaffefilter, så du får en ekstrakt. Ekstrakten skal herefter fortyndes. Forholdet varierer en del, så man må prøvesmage undervejs.
Den færdige dram indtages ved første tilløb til forkølelse eller influenza.
Virker febernedsættende og sveddannende.
Modtaget fra: Kirsten Ovesen

Aronia Likør

400 g aronia
1 stang vanilje
100 g mørk muscavado sukker
200 g sukker
5 dl vodka

Skyl bærrene godt og kom dem i et rengjort glas eller en flaske.
Flæk vaniljestangen og tilsæt den sammen med sukker og vodka.
Stil flasken mørkt og koldt i 2 uger, ryst gerne flasken hver dag, til sukkeret er opløst.
Si likøren gennem et kaffefilter og kassér bærrene.
Server likøren iskold, som den er, eller bland med hvidvin eller mousserende vin.

Modtaget fra: Henning Hedegaard

Årets Bjesk 2011 af Hans Juul Hansen

1 håndfuld modne havtornebær
1 håndfuld rosiner
1 stk. stjerneanis
Klar Brøndum

Saml de fuldmodne havtornebær og kom dem i fryseren et par dage. Tag så de frosne bær og kom dem i et glas sammen med rosiner og stjerneanis. Hæld klar Brøndum over, så det hele er godt dækket og stil det mørkt og køligt. Lad det trække i 2 uger, hvorefter det filtreres. Essensen er nu klar til brug. Fortyndes ca. 1:3 eller efter behag. Bjesken vinder ved lagring.
Modtaget fra: Hans Juul Hansen

Årets Bjesk 2012 af Eva Lythje

90 g rønnebær
30 g rosiner
120 g Klar Brøndum
Saml de modne bær, kom dem i fryseren et par døgn. Hæld bærrene i et glas sammen med rosiner og brøndum. Stilles mørkt og køligt. Lad det trække 2 måneder og filtrer.

5 g appelsinskal
5 g stjerneanis
5 g tormentilrod
5 g lakridsrod
2 g nelliker
Klar Brøndum

Appelsinskal og de øvrige ingredienser lægges i et glas og dækkes med Klar Brøndum. Trækker 4 dage og filtreres derefter.
Essensen fortyndes nu til smagen føles god.

Bjesken:
1 del rønnebæressens
4 del krydderessens
Modtaget fra: Eva Lythje

Årets Bjesk 2013 af Kirsten Ovesen

Min snaps blev til ved, at jeg havde en for sur slåensnaps og en sødskærmsnaps, der smagte lidt rigeligt af lakrids, og derfor ikke blev drukket og så havde jeg læst, at det var en god idé at søde med rosiner. Det skulle prøves.

Essens af:
300 gram slåen (gerne fra fryser) og 3½ dl klar Brøndum. Trak i 7 måneder.
Efter filtreringen er 25 g. rosiner tilsat essensen. Trak i 14 dage.  

Essens af:
26 gram hakkede grønne sødskærmfrø (sødskærm=spansk kørvel=myrrhis odorata) og 3½ dl klar brøndum. Trak i 9 dage.

De 2 essenser blandes ufortyndet 1:1

Modtaget fra: Kirsten Ovesen

Årets Bjesk 2014 af Günter Moritz

Æblebjesk med egeknopperbjesk
8 - 10 æbler delt i kvarte og lagt i stort henkogningsglas.
Dækket med 3/4 ltr. vodka og tilsat 2 spsk. flydende honning. Trak i 4 mdr.
Filtreret og tilsat 1/4 ltr. egeknopperbjesk, som var
2 1/2 år gammel. (se opskrift på egeknopperbjesk nedenfor).
NB: Man må gerne tilsætte lidt mere egeknopperbjesk.

Egeknopperbjesk:
75 egeknopper overhældes med 3/4 ltr. vodka. Lad det trække i 3 mdr.
Herefter filtreres det. Lad den nu stå i mindst 1 år.

Modtaget fra: Günter Moritz

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu