Uldjydernes Bjesklaug

Gå til indhold

Aktiviteter for medlemmer 2019
Her listes aktiviteterne i 2019 efterhånden, som de bliver planlagt.

Generalforsamling 2019 (mandag den 18. februar 2019)
Generalforsamlingen 2019 holdes i Sunds Forsamlingshus mandag den 18. februar kl. 19.00. Dagsorden i følge vedtægterne.

Indkaldelse til generalforsamlingen sendes ud til medlemmerne i januar 2019.Porsesamletur (onsdag den 24. april 2019)
Samletur efter porserakler ved Skovsøen i Rødding onsdag den 24. april. Vi går en tur rundt om søen og i skoven ved søen. God sti det meste af vejen.  
Medbring noget at samle i, tøj efter årstiden, kaffe og brød samt evt. smagsprøver.
Også gerne stole og bord, da der kun er et fast bord/bænk derude .
 
Skovsøen ligger ca. 4,5 km. vest for Vildbjerg ad Røddingvej. Ca. 300 m. vest for Trehøje Golfklub drejes til venstre ad en lille skovvej. Her står et skilt med ”Rødding Plantage” og ”Skovsøen”. Følg skovvejen til søen.
Vi mødes ved skøvsøen kl. 1900.Busudflugt i Vestjylland (søndag den 26. maj 2019)
 
Søndag den 26. maj skal vi på heldags bustur i Vestjylland. Vi kører kl. 930 og forventet hjemkomst omkring kl. 2100.
 
Vi starter fra Baggeskærvej i Herning og kører over Skjern Enge hvor vi vil gøre holdt ved fugletårnet, hvis vejret er rimeligt. Så tag gerne kikkert med. Herfra kører vi videre til Gåsemandens Gård ved Hemmet. Vi har fået lov, at komme ind og se gården, selv om den normalt ikke er åben på denne tid af året.
 
Gåsemandens Gård er et fredet husmandssted fra 1789 og ejes af Ringkøbing-Skjern Museum. Ringkøbing Amts Husflid bruger den til udstillinger mv.
 
Derefter kører vi til Bork Vikingehavn. Her skal vi spise vores medbragte frokost. Der er mulighed for at sidde udendørs eller indendørs afhængig af vejret. Efter vi har spist frokost, er der ”fri leg” indtil bussen kører videre. Det giver mulighed for, at man kan fordybe sig i det, man er interesseret i.
 
Bork Vikingehavn blev bygget i år 2000, og er en del af Ringkøbing-Skjern Museum. Det er et rekonstrueret vikingemiljø med en række bygninger fx langhus, grubehuse, stald, mølle, kirke og håndværkerhuse samt en havn med skibe.

Fra Vikingehavnen kører vi til Bechs Hotel i Tarm for at få  eftermiddagskaffe med kringle og lagkage.
 
Herefter kører vi til snapsedestilleriet Lowlands i Stauning.
 
Lowlands er et nystartet mikrodestilleri, hvor makkerparret Anders Juhl Hansen og Henrik Agger arbejder på at fremstille specielle snapse efter deres egen smag. Vi har fået lov til at komme ind og se og høre om deres arbejde med fremstilling af deres snapse. Der bydes nok også på en smagsprøve.
 
Der vil også være mulighed for at købe med hjem, hvis ikke der er udsolgt.
 
Gennem flere år har de to importeret vin og delikatesser. Det sker i deres firma Juhl & Agger. Her vil der sikkert også være mulighed for at gøre en handel.
 
Fra Lowlands kører vi til Hotel Ringkøbing i Ringkøbing. Her skal vi spise vores aftensmad. Menuen er en 3 retters menu efter køkkenchefens valg.
 
Herefter går det retur til Herning.

I skal selv medbringe frokost. Der kan købes øl og sodavand i bussen. Medbring gerne smagsprøver på kryddersnapse, som I har lavet. Husk praktisk tøj i forhold til vejret.
 
Pris pr. person: I skal selv betale kaffen på Bechs Hotel 70 kr, samt middagen på Hotel Ringkøbing 149 kr. + drikkevarer.
 
Foreningen betaler bussen og entré.
 
Husk: Tilmelding til Kurt på mail på kurt@bkpedersen.dk eller mobil 30116207 senest torsdag den 9. maj.
 
Der skal være mindst 24 tilmeldte, ellers aflyser vi turen.
                                             
 
Grillaften i Løvbakkerne (torsdag den 20. juni 2019)
 
Den 20. juni har vi igen grillaften i det dejlige område ved Løvbakke Naturskole, hvor vi skal hygge os og udveksle erfaringer. Også i år foregår det i "Huggehuset", hvor der er en indendørs grill. Derved er vi ikke så udsat for vejrligets luner.
 
Vi sørger for at tænde grillen, så den er varm kl. 1830. I skal selv medbringe mad, drikkevarer, service mm. Husk også gerne smagsprøver. Vi ses til endnu en hyggelig aften.
 
Så mød op i ”Huggehuset” ved Løvbakke Naturskole (Naturcenter), Løvbakkevej 32, Gullestrup kl. 1830, eller hvornår I nu kan være der.
 
 
Søndagsfrokost på Frilandsmuseet (søndag den 18. august 2019)
 
Igen i år er vi inviteret til at have en stand på Frilandsmuseets Søndagsfrokost. Vi skal fortælle om kryddersnaps og udskænke smagsprøver.
 
 
Samletur med Limfjordens Bitterlaug (søndag den 25. aug. 2019)
 
I år er det vores tur til at arrangere vores fælles tur med Limfjordens Bitterlaug. Det bliver søndag den 25. august i Gindeskov Krat ca. 6 km. syd for Haderup.
 
Vi mødes på parkeringspladsen ved Gindeskov Krat kl. 1400.
 
Herfra går vi en tur i det smukke område og finder ting og sager til kryddersnapsen. Tilbage på parkeringspladsen skal vi hygge os sammen med vores medbragte kaffe og smagsprøver på de snapse, vi har lavet.
 
Husk: Kaffe, brød, smagsprøver, varmt tøj og praktisk fodtøj samt noget at bære det indsamlede i. Evt. stole og borde eller tæppe til at sidde på.
 
Gå ikke glip af denne hyggelige eftermiddag sammen med vennerne fra Limfjordens Bitterlaug.
 

Julesnapsehygge (søndag den 1. december 2019)
 
Søndag den 1. december 14.30 mødes vi igen til julesnapsehygge eftermiddag, hvor vi skal hygge os med de medbragte julesnapse.
Der bliver serveret gløgg og æbleskiver. Medbring selv kaffe og evt. julesmåkager samt din julesnaps og andre smagsprøver. I er selvfølgelig også velkomne, selv om I ikke har lavet en julesnaps.

Af hensyn til indkøb mv., bedes I tilmelde jer senest søndag den 24. november til Kurt på mail eller telefon 30 11 62 07.
 
Mødestedet vil fremgår af efterårets Nyhedsbrev.


Tilbage til indhold